Το φορητό πλανητάριο στο σχολείο μας!

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων  και κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ανατολικού, επισκέφτηκε το σχολείο μας το φορητό ψηφιακό  πλανητάριο. Οι μαθητές παρακολούθησαν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα στο χώρο με το θόλο ,που αφορούσαν γνωριμία με τους πλανήτες μέσα από ένα ταξίδι στο διάστημα και στη συνέχεια ακολούθησε παρατήρηση με τηλεσκόπιο – του Ηλίου με ειδικό φίλτρο κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και εμπνεύστηκαν.  Ανακάλυψαν την ομορφιά του σύμπαντος και τη σημασία της γνώσης, ενώ οι εκπαιδευτικές εμπειρίες τους εμπλουτιστήκαν και τους έδωσαν νέες προοπτικές για το μέλλον.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών. Από παιδιά του Νηπιαγωγείου μέχρι την Τρίτη ηλικία. Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν, για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.