“Υγιεινή Διατροφή” της Dole Hellas

Η εκπαιδευτική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας στις 3 Απριλίου 2024 αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές μας να ενημερωθούν για τη σημασία της υγιεινής διατροφής. Ο υπεύθυνος διατροφολόγος του προγράμματος “Υγιεινή Διατροφή” της Dole Hellas μοιράστηκε με τους μαθητές μας πολύτιμες πληροφορίες για τις σωστές διατροφικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουν.

Μέσα από την παρουσίαση, οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τη σύγχρονη διατροφική πυραμίδα και τη σημασία της άσκησης στην καθημερινή ζωή τους. Αντίστοιχα, η συμμετοχή τους σε ομαδικά παιχνίδια όπως το φιδάκι σχετικό με τη διατροφή διασκέδασε και ενίσχυσε την κατανόησή τους για το θέμα.

Το ενδιαφέρον των μαθητών αναζωογονήθηκε ακόμα περισσότερο με το μοίρασμα των μπανανών της Dole Hellas στο τέλος της παρουσίασης. Αυτή η πρωτοβουλία δεν τους προσέφερε μόνο  ένα νόστιμο σνακ, αλλά τους έδωσε επίσης τη δυνατότητα να συνδέσουν αυτά που μάθανε με ένα πρακτικό παράδειγμα στην πραγματική ζωή.

Συνολικά, η παρουσίαση αποτέλεσε μια εποικοδομητική εμπειρία που ενίσχυσε την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας για τη σημασία μιας υγιεινής διατροφής και ενθάρρυνε την υιοθέτηση θετικών διατροφικών συνηθειών στην καθημερινή τους ζωή.